* Het oude nieuws *
klik hier voor nieuw nieuws

18-12-2002 * Sinds december is de programmering weer een beetje veranderd. Hardboiled naar woensdag, Dawhalkamer naar zondag 17:00 (!), en The Plot Thickens is een uur langer langer geworden, zie de programmeringspagina.

17-11-2002 * Koekoeroe Reedio is er nog steeds jawel! Er waren wat probleemjes met de stream de afgelopen tijd maar die zijn nu echt opgelost (echt? ja echt!). Dezelfde programmering, dezelfde enthousiastelingen, dezelfde gekken! :) Er is aanstaande vrijdag een live discussie over kraken in onze studio, zoals je hierboven kan lezen als je de link volgt.

11-09-2002 * Nieuwe programmering sinds 8 september, helaas zenden we tot zeker 18 oktober niet meer op donderdag uit, maar is er wel een mysterieus nieuw programma op maandagavond tot op heden zonder naam. PGA Radio was een geweldig succes! Koekoeroe reedio bedankt PGA Radio & alle radiomakers (van andere vrije radio's in nederland en buitenland) voor hun onmisbare inzet! Het was koel, gaaf & gezellig! ASCII r00lez!
[ En de dagelijkse bommenregen van het amerikaanse legerindustrie op onschuldige burgers kwam een jaar geleden terug in de vorm van onschuldige passagiersvliegtuigen van another breed of terrorists. STOP THE KILLING! ]

25-08-2002 * De vakantie zit er bijna op voor jullie hoog-geëerde programmamakers en jullie hoog-geëerd publiek! Helaas pindakaas! Zoals jullie al kunnen zien is er Peoples Global Radio (of pgaradio) van 30 augustus tot 4 september.. dan zal koekoeroe dus NIET uitzenden omdat alle apparatuur gebruikt wordt voor pgaradio.. maar geen nood, vanaf zondag 8 september zal er een nieuw rooster ingaan en zal jullie weer een nieuw jaar koekoeroe tegemoetkomen!

09-07-2002 * Het programma van pretje is van naam veranderd, het heet nu de Zwarte Madonna (wat klinkt dat evil!) en is verschoven naar maandag 21:00 tot 22:00. Er is voor juli tot midden augustus een vakantie rooster, zie hiervoor de programmering pagina. Bij de europese pga-conferentie in leiden van 31 augustus tot 4 september komt er PGA-Radio die verslag doet. Koekoeroe werkt hieraan mee! Later meer info. Ohja.. en de verkiezingen-discussie van 10 mei was geweldig! Er zal zeker vaker zoiets komen!

04-05-2002 * Aanstaande vrijdag 10 mei is er een discussie over wel of niet stemmen in de Koekoeroe Studio. Met muziek en allerhande vertier. Het wordt uiteraard live uitgezonden in de ether in Leiden en ge-streamed. Lees meer hier.

22-04-2002 * Vanaf morgen 23 april 2002 is er weer een nieuwe programmering. Koekoeroe is een Arabisch info&muziek, en een Metal programma rijker! Ook is de Rooms vervormde gemeente mariculeus veranderd in het bijna 4 uur durende 'Tienerpunk Huiswerkradio'. Het is nu mogelijk om per dag of per week vanuit je luie stoel koekoeroe terug te luisteren. Er was 29 maart 2002 een invalpoging bij radio100, lees meer bij radio100 of op indymedia!

27-03-2002 * Koekoeroe Reedio bode numerrrrr > 9 < staat online! Zie hiervoor de koekoeroe bode pagina. Ook is de live uitzending van het feest bij het koekoeroe benefiet in de vrankrijk teruggevonden, lache, zie de audio-archief pagina...

17-02-2002 * En ja hoor... koekoeroe veranderd haar programmering weer! (maar het valt mee) :) Plot Thickens gaat weer naar de donderdag van 20:00 tot 22:00 en het Geheim van de Vreugde nu op zondag van 18:00 tot 20:00. Verder is het tegenwoordig heel modern mogelijk om live te chatten met de dj/programmamaker die live bezig is, lees meer op de live/audioarchief pagina. Voor de rest zijn er wat beroeringen in het koekoeroemonster: nieuwe plannen, irritante gemeentes en misschien een nieuw arabisch programma... later meer.

29-01-2002 * Allemaal gelukkig nieuwjaar en veel luisterplezier met een nieuw jaar koekoeroe!!! Het benefietfeest in Vrankrijk was een groot succes!!! even kijken of er nog een archief-opname van de live-stream van dit feest was gemaakt. De programmering is ook enigszins aangepast, kijk hiervoor snel op de betreffende pagina! de koekoeroe-reedio bode nummer 9(?) is ook alweer een aantal weekjes uit, binnenkort ook op de site!

30-11-2001 * Vanaf gister 29 november heeft koekoeroe reedio een uitzenddag, namelijk donderdags van 18:00 tot 22:00, erbij. Een historische gebeurtenis!!!! Van 18:00 tot 19:00 Bullenterror met DJ Chaos, en van 19:00 tot 22:00 The Plot Thickens! Een exactere programmering volgt nog later (er kan dus nog wat veranderen).

26-11-2001 * Binnenkort de Koekoeroe benefiet in de Vrankrijk in a'dam! Het voorlopige programma:

zaterdag 22 december 21:30
Koekoeroe Reedio benefiet, Vrankrijk, Spuistraat 216, Amsterdam

programma:
David Boelle - slam dichter
Werner - sing & songwriter
Puike Prediker - dichter
Intumescence - trash
Revolt acoustic - gothic
"hoofdband" (het is nog even kiezen voor ons)
Grovenert Gort - dj experimentele disco

verder:
- koekoeroe info
- live stream door ASCII

18-11-2001 * en de koekoeroe site is vernieuwd! de komende weken kunnen zich er nog veranderingen plaatsvinden op de site, dus schrik niet! als je het totaal vout of juist goed vind en de koekoeroe mensen hiervan op de hoogte wil stellen? meel naar koekoeroe@squat.net! verder wordt binnenkort de programmering aangepast, meer later. we zijn volop bezig met de benefiet show in Vrankrijk 22 december, we kunnen al verklappen dat er ook koekoeroe-medewerkers hun muzikale kwaliteiten levend gaan bewijzen dan... meer later.

11-10-2001 * Koekoeroe zit nu op internet! Je moet wel een luxe computer met snelle verbinding hebben om te kunnen luisteren. Het programma dat het best schijnt te werken om de stream af te luisteren (ofzoiets) heet winamp. Veel succes ermee. In Leiden kunnen mensen natuurlijk ouderwets naar de radio blijven luisteren...wij wachten nog steeds op een betere zender. Binnenkort trouwens ook een geheel nieuwe webpagina.
*** wij zijn erg benieuwd naar jullie ervaringen met luisteren naar ons via internet, stuur ons een mailtje als er zich problemen ofzo voordoen

* veel fans van het programma hardboiled bellen ons wanhopig met de vraag waar hun favoriete programma is gebleven. Welnu, dit weten wij zelf ook niet precies. Hardboiled is nog wel eens in de lucht maar beweegt zich mobiel door het programmaschema heen. Hopelijk binnenkort meer duidelijkheid.

* Op zaterdag 22 december (en niet 20 zoals eerst aangekondigd) houdt Koekoeroe Reedio een benefietfeest! Met schitterende bands en een en al gezelligheid etc. gaat allemaal gebeuren in sociëteit Vrankrijk, Spuistraat in Amsterdam. Meer nieuws volgt

* Begin september is de nieuwe programmering ingegaan. Bijna alle programma's zitten op een andere tijd, en er zijn nieuwe programma's, dus bekijk dat even.

* Voor mensen die het kunnen afluisteren staan er weer twee nieuwe geluidsfragmentjes op de site:
Een interview met de woordvoerder van de VVK (2 sep. 2001), over een kleine affaire in de Leidse gemeenteraad inzake een bestuurslid van de VVK (Vereniging Vrienden Vrijplaats Koppenhinksteeg). Verder: interview met activist Jeroen, 9 sep. 2001, over de Syrisch/Koerdische asielzoeker Mustafa die drie maanden voorniks in de bak zat.

* Attentie nieuwe programmering! Na een groot overleg tussen de reediomakers is de hele programmering omgegooid. De nieuwe programmering gaat per direct in! Helaas heb ik hier het briefje niet bij de hand waar alles op staat maar het zal allemaal zo snel mogelijk op deze site staan.

* Voor het eerst in de Koekoeroe geschiedenis zijn er stukjes radio in "real audio" af te luisteren. Het gaat om een interview in het programma Telewokwok van 22 augustus jl. Het is een gesprek met twee mensen van de Jungle AAA (Association of Autonomous Astronauts) en is onderverdeeld in deel 1 en deel 2.

* Er zijn nog wat mensen op vakantie dus af en toe hoor je misschien geen programma als dat wel zou moeten. Er gaan sterke geruchten dat het programma FAKAWAVES ermee is gekapt maar dat moet nog definitief bevestigd worden. Binnenkort gaan er wel weer wat dingen gebeuren. Goed nieuws is dat we misschien weer met 60 watt gaan zenden binnen afzienbare tijd. Zal de ontvangst zeker ten goede komen. Kijk voor evt. programmawijzigingen regelmatig op deze site of luister naar de programma's.

* Oproep aan luisteraars en sympathisanten: het Woningbedrijf in Amsterdam wil onze kameraden van het Fort van Sjakoo (linkse boekhandel)en ASCII (internetwerkplaats) een huurverhoging van 900 procent opleggen. Stelletje woekeraars. Fort en ASCII roepen op om brieven, emails enzo te schrijven naar dit Woningbouwbedrijf. Wil je dit kijk dan voor meer info op http://www.xs4all.nl/sjakoo.

* Hatsikidee we zijn weer aan het zenden. Uiteindelijk bleek het om een defecte voeding te gaan, die niet genoeg stroom leverde voor de eindtrap, waardoor telkens deeltjes van de zender werden opgeblazen. Zoiets. We hebben best wel kosten gehad aan dit geprul dus kun je wat missen voor jouw favoriete radiostation geef ons dan wat en stort op giro 7361461 van Koekoeroe Reedio, Leiden. Het kan trouwens gebeuren dat je in de komende tijd wat programma's zult moeten missen omdat mensen op vakantie zijn of liever op het terras zitten, dat soort dingen.

* Grtvrd%%##@@rhaaH!! De zender is weer kapot. Twee torren doorgebrand, iemand zei: door de hitte. Het goede nieuws is dat de zender snel weer gemaakt zal worden want deze keer is precies bekend wat er mis mee is...t/m 4 juli is Koekoeroe dus in ieder geval niet in de lucht, als alles goed gaat volgende week weer wel, hou het in de gaten dus... en sorry.

* Voor de echte fans staat reediobode nr. 8 nu ook op deze internetpagina....voor als je echt niks anders te doen hebt. Veel gemakkelijker is gewoon abonnee worden van deze schitterende reediobode..STORT GELD op rekening 7361461 van Koekoeroe Radio, Leiden. Wat wij ook echt nodig hebben is een paar goede boxen voor in de studio. Die we nu hebben zijn opgeblazen ofzoiets, zodat we gedwongen zijn naar een lullige gettoblaster in de studio te luisteren. Heb je dus nog een paar mooie boxen staan geef die dan aan je radiostation.

* De zender doet het weer! Zelfs de brom die ons jarenlang achtervolgd heeft is weg. Je kunt dus 's avonds weer luisteren naar Koekoeroe.. Koekoeroe heeft trouwens een geweldig feest gehad om het vijfjarig bestaan te vieren.. was nogal een besloten feest maar wie weet komt er ook nog eens een feest voor alle luisteraars. Je kunt natuurlijk wel cadeau's, kratten bier etc. opsturen naar onze postbus, dat is 2228, 2301 CE in Leiden. Het wordt trouwens zomer en dan gaan we wellicht weer met een beperkt rooster zenden, maar dat laten we je nog weten...stay tuned.

* Een groepje mensen in Nederland is een Internationaal Media Centrum begonnen, voor alternatief nieuws/aktienieuws. In het buitenland heb je al in veel landen 'indymedia' organisaties, nu dus ook in Nederland. Het is allemaal veel gedoe met internet, maar wel interessant. Kijk eens op http://www.indymedia.nl.

* Godverdegodver de zender is kapot!! We zijn aan het wachten op een of ander lullig onderdeeltje maar op het moment zijn we dus IN HET GEHEEL NIET te beluisteren. Als alles goed is zijn we zondag 20 mei weer in de lucht, alleen wat minder sterk dan gebruikelijk. We hebben wel een nieuwe zender besteld maar dat duurt nog een tijdje voor die er is.

* Het goede nieuws is dat Koekoeroe binnenkort 5 JAAR bestaat. Op de historische datum 3 juni 1996 begon Koekoeroe nl. met haar eerste uitzendingen. Het schijnt dat er een of ander feest wordt georganiseerd, als dat er komt horen jullie het nog (hmpf, dus even niet op de radio...) Er zal binnenkort ook weer een REEDIOBODE verschijnen. Binnenkort zullen we bode 8 op het net zetten..

* Jammer genoeg is Radio Rataplan, collega-piraat uit Nijmegen, onlangs opgehouden met zenden. Deze zender, die al sinds begin jaren tachtig bestaat, had de laatste tijd sowiso al last van problemen, iemand was er met de kas vandoor gegaan. Het volgende berichtje werd door Rataplan verspreid:
Rataplan stopt ermee Radio rataplan moet stoppen. Vrijdag 11 mei om 1 minuut voor twaalf gaat de stekker eruit. Niet omdat we moeten stoppen maar verder uitzenden in de huidige situatie, door nieuwe wetgeving, is nu voor de vrije radio onmogelijk gemaakt. ...... De overheid wil de hele ether vrij maken voor commerciële zenders en overheidsgelieerde zenders. Dus alle piraten en vrije radio's verdwijnen waarschijnlijk uit de lucht. In ieder geval in Nijmegen. Werd vroeger een inval gedaan, de apparatuur meegenomen en moest er een boete worden betaald, tegenwoordig stuurt de overheid een brief naar de vertegenwoordigers zeg maar eigenaars van het pand waarvanuit wordt uitgezonden. Geen inbeslagnames meer maar geld dokken. De eerste boete 2500 gulden is al binnen als na dit weekend wordt uitgezonden is de volgende boete 5000 binnen een paar dagen te verwachten. Zo triest. Radio rataplans penningmeester Henry was er al vandoor met het geld. Er is dus niets meer in kas.

* De overheid spoelt nu, met dit wanstaltige beleid, meer dan twintig jaar vrije ongecensureerde radio door de plee. Voor meer info bel met radio rataplan: 024-3223940 overdag meestal te bereiken na 12.00 uur tot 's nachts twaalf uur. poedel.

* Koekoeroe Reedio blijft gewoon in de lucht (zie echter ook punt 1), en heeft zelfs ambitieuze plannen om op internet te gaan uitzenden. Dit schijnt tegenwoordig allemaal technisch een fluitje van een cent te zijn. Tot in Tokio zullen mensen dan naar het geouwehoer van Koekoeroe DJ's kunnen luisteren! Als dat geen vooruitgang is, dan weten we het niet meer. Verder staan er twee nieuwe DJ's te trappelen om een programma te gaan maken bij Koekoeroe Reedio. Het gaat om 1 DJ die via een vijandige overname wordt weggekaapt bij Radio 100, en om iemand die een twee uur durend hippie programma gevuld met muziek van Jefferson Airplane, Bob Dylan en Moby Grape wil gaan maken. Spannend!!

* Graag willen we nog even van de gelegenheid gebruik maken om jullie om dingen te vragen die wij nodig hebben. Het gaat, in volgorde van noodzakelijkheid, om de volgende zaken: cassettedeck, draaitafel, tuner, microfoon, gaskachel. Stuur effe een kaartje naar Koekoeroe in Postbus 2228, 2301 CE in Leiden, dan komen we het ophalen.